Channel X

Het forum van Lazer Classx en Retroduction
Moderator
Berichten: 1515
Lid geworden op: di jan 02, 2007 11:18 pm
Locatie: Woensdrecht

Channel X

Bericht door djginod »

Het verhaal van Channel X begint in 1992. Een Nederlander en een groepje afgedankte presentators van Radio Contact hadden de handen in elkaar geslagen en zouden programma's gaan maken voor een nieuw (nog op te richten) radiostation. Als roepnaam zou het station "Radio Kontakt" (met een K) gaan heten. De studio's werden gebouwd bij Radio Slow in Schoten, die toen uitzond op FM 106.3. De eerste testuitzendingen van Kontakt gebeurde via 108MHz. Via een straalverbinding werd het signaal richting Brecht gestuurd. Van daaruit zou een zender met een hoog vermogen het Kontakt signaal het land insturen. Maar de testuitzendingen waren maar van korte duur. Op nog geen paar uur tijd stond het BIPT in Brecht en werd de stuurzender meegenomen omdat deze de luchtvaartband zou storen.

Er werd meteen gezocht naar een andere oplossing en die werd enkele weken later ook gevonden. Er werden in de antenne in Schoten-Deuzeld 4 elementen bijgehangen. Inmiddels waren de plannen van Radio Kontakt opgeborgen en zou de nieuwe zender een house radio worden. De naam Z100 werd gebruikt als
testnaam op 99.6 FM. Het eerste resultaat was niet zo goed en dus werd er gezocht naar een andere lokatie.

Iemand wist een hoge zendmast staan aan het Scheldeboord-Hotel in Hemiksem. Er werd onderhandeld en na enkele weken zou de zender dan toch van start kunnen gaan. Inmiddels was ook een nieuwe naam boven water gekomen dankzij Michel Orthier. Het station zou "Channel X" gaan heten.

Afbeelding


Met een zeer hoog vermogen startte Channel X op 94.6 FM in stereo. Er werd gebruik gemaakt van Franse jingles zodat iedereen dacht dat het signaal uit Wallonië kwam. Het station werd enorm populair bij de jeugd en er werd ook een eigen dancing geopend, Club X. Later werd er ook nog een FM filiaal in Nederland geopend, zodat de zender ook in Nederland te beluisteren was. Channel X zou een zeer lange tijd in de lucht blijven tot dat het BIPT een razia organiseerde en de housezenders uit lucht haalde. Dat waren toen Channel X op 94.6, Lazer op 97.1 en 99.6 en Carat op 100.3MHz.

Na het ernorme succes van Channel X begon de organisatie een legale frequentie te zoeken. Die werd ook gevonden in Antwerpen via vzw Radio Stad. De radio die uitzond op 107.8MHz en toen eigendom was van Gazet Van Antwerpen was op dat moment niet meer in de lucht. Channel X kocht het station over en bracht de 107.8 terug in de lucht. Eerst trouwens nog even vanop de Boerentoren. Halverwege het gebouw hong een dipooltje uit het raam. Het gevolg was wel dat Channel X nauwelijks te ontvangen was.

Er werd verhuisd naar het Tourist Hotel, waar ook een klein kamertje werd gehuurd. De 8 dipolen van de oude Atlantis stonden nog op het Tourist Hotel. Ze werden vervangen door 4 nieuwe dipolen en Channel X was opnieuw goed te ontvangen. Vanop diezelfde locatie is Radio Stad trouwens nu nog steeds te horen op 107.8MHz.
Club Owner
Berichten: 782
Lid geworden op: ma sep 04, 2006 12:30 pm
Locatie: antwerp - belgium

Re: Channel X

Bericht door bouq »

djginod schreef:Iemand wist een hoge zendmast staan aan het Scheldeboord-Hotel in Hemiksem.

daar heb ik veel tijd doorgebracht .. mijne pa was een tijdje nieuwslezer en secretaris van de radio die er voor Channel X gevestigd was, nl. radio Mega ..

vandaar heb ik ook op zeer jonge leeftijd beseft dat muziek een groot deel van mijn leven zou uitmaken :)
.:: now .. locate the master control center of the body .. the human brain .. the mind ::.
Elite Legendary Member
Berichten: 3366
Lid geworden op: di nov 23, 2004 9:43 pm
Favoriete Clubs: Boccacio, Globe

Locatie: Tussen 1987 en 1992

Bericht door ThaMan »

Aan de rand van de band.... Channel X heheh
Als het zeer goed weer was dan konden we die soms wel ontvangen, maar Radio Mi Amigo (Noorderkempen nu) lag daar zeer dicht bij qua frequentie en natuurlijk kwam die er meer door dan Channel X.
Maar reden we richting Barocci dan was het steeds prijs in den auto :)
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten