Brain Training' doet meer slecht dan goed

Alles in verband met actuele en minder actuele zaken
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Brain Training' doet meer slecht dan goed

Bericht door Nostalgie90 »

'Brain Training' doet meer slecht dan goed
Afbeelding
Nicole Kidman maakt reclame voor Brain Training.
Computerspelletjes die beweren de hersenen te trainen, houden je brein helemaal niet jong. Ze kunnen zelfs meer slecht dan goed doen, blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

Alzheimer niet voorkomen
De 'Brain Training' spelletjes van onder andere Nintendo kunnen volgens onderzoekers de achteruitgang van het geheugen of de denkprestaties niet vertragen, ze kunnen ook geen Alzheimer voorkomen. Als oudere mensen deze spelletjes verkiezen boven lichamelijke beweging, kunnen ze zelfs de gezondheid schaden.

Sport efficiënter
Professor Snyder: "Vandaag zijn er tal van producten op de markt beschikbaar die beloven je hersenen jong te houden. Maar deze business draait enkel rond geld. Je kan de conditie van je brein op goedkopere manieren hoog houden, sport is bijvoorbeeld heel efficiënt. Deze spelletjes beloven dingen die ze niet kunnen waarmaken en ze geven valse hoop."

Wanhopig
Alzheimerexpert Neil Hunt: "1 miljoen mensen zullen de komende 10 jaar een vorm van dementie krijgen, daarom zijn veel ouderen wanhopig om dit te voorkomen. De beste manier om je brein gezond te houden, is door veel fruit en groenten te eten, regelmatig te sporten en je cholesterol onder controle te houden."

Kawashima
Een woordvoerder van Nintendo zegt dat de spelletjes 'Brain Training' en 'Meer Brain Training' geïnspireerd zijn op oefeningen die neuroloog Kawashima ontwikkelde. "Hij gelooft dat de hersenen getraind moeten worden om in vorm te blijven, op dezelfde manier als ons lichaam moet sporten om fit te blijven. Nintendo heeft nooit beweerd dat er wetenschappelijk bewijs is dat de spelletjes de hersenen jong houden." (ep)
11/02/09 15u01
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten