Onheilsberichten in de media

Alles in verband met actuele en minder actuele zaken
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Bericht door Nostalgie90 »

Stanne schreef:
Nostalgie90 schreef:Er is nog altijd een strenge censuur vanuit communistische landen, oppositie is er bijna niet werkbaar ...
Dit kan je evengoed van de USA zeggen. Voor mij is dat geen democratisch land trouwens.
Ah dan liever een president voor het leven?
Ge moogt zeggen van Amerika wat ge wil maar daar kunt ge nog Uw gedacht nog enigzins zeggen zonder al te veel gevolg, bv de vuilbakkerij van Moore dat zou in Rusland, China of andere uitverkoren communistisch getinte landen niet waar zijn.
Raar idee van wat een democratie is maar soit ieder zijn ding.
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Bericht door Nostalgie90 »

Stanne schreef:Den Che was idd ook hun held. Een martelaar. Onlang was trouwens op Canvas de film Motorcycle Diaries. Supergoe !
Ah Ché was zelf ook gene heilige, een obsessie waar alles moest voor wijken .... vele mensenlevens heeft dat gekost en wat heeft zijn vrijheid opgebracht?
Of is de film iets te positief gekleurd?
Respected Member
Berichten: 1696
Lid geworden op: 06 aug 2007, 22:07
Locatie: Droog en warm.

Bericht door Stanne »

Zou Bush junior op een correcte manier verkozen zijn ? Je kan daar ook maar tot 2 partijen behoren: rechts en extreem rechts :D

Ik zag Motor Cycle diaries eerder als iets romantisch. Rijkeluiszoon wil de wereld verkennen en komt in contact met armoede en ellende waardoor zijn visie op het leven en de mensen voorgoed verandert. Mor soit.
-> Click on me <-to hear & share the LC retro music on Retroactives.

Mmmmm........I feel.......fine
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Bericht door Nostalgie90 »

Stanne schreef:Zou Bush junior op een correcte manier verkozen zijn ? Je kan daar ook maar tot 2 partijen behoren: rechts en extreem rechts :D
Tsjah je kan alles in vraag stellen, in Amerika zijn ze wel Freaks als ze iemand kunnen pakken doen ze het wel.

Trouwens dit al gezien?
2 studenten plegen zelfmoord onder ogen van medeleerlingen
HLN update Een student van het Koninklijk Atheneum in Denderleeuw heeft vanmiddag zelfmoord gepleegd onder het oog van een aantal medeleerlingen. De jongen sprong uit een raam van de tweede verdieping. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed. Over de motieven van zijn wanhoopsdaad is voorlopig nog niets bekend. De lessen in de school werden 's namiddags opgeschorst. Directie en leerkrachten hebben de leerlingen opgevangen en begeleid.

Later op de middag speelde ze er zich eveneens een dramatische gebeurtenis af in Antwerpen. Een 14-jarige meisje sprong voor de ogen van haar broer en medeleerlingen van een appartementsgebouw. Ze was op slag dood. Het meisje was net terug van een schooluitstap. Volgens medeleerlingen was het meisje erg opgewekt. (belga/lpb/dea)
Amerikaanse toestanden, en voor de rest durven de Mechelaars niet naar provinciaal domein de Nekker, omdat "Brusselse" jongeren het weer bont maken zoals overal in de provinciale domeinen!
En voor de rest broeit er in Anderlecht ook iets waar opgeroepen werd om Anderlechtsupporters aan te pakken, ook "jongeren" van Brussel!
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Bericht door Nostalgie90 »

joy, Amerika het land waar ALLES kan :bom:
McCain distantieert zich van 2 predikanten
[John Hagee steunde John McCain.]
John Hagee steunde John McCain.
De Republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft zich op 24 uur tijd moeten distantiëren van twee conservatieve predikanten die hem zijn steun hadden toegezegd.

John Hagee, bekende Texaanse evangelische televisiedominee, slaagde erin te zeggen dat de Holocaust deel uitmaakte van Gods plan om de Joden terug te brengen naar Israël. Ook Roy Parsley werd bedankt voor bewezen steun na een aantal felle anti-islamitische preken. "Volgens mij is er voor dit soort uitspraken geen plaats in de VS", aldus McCain.

Hitler, de jager
Van Hagee was een opname opgedoken waarin de predikant zegt dat god Adolf Hitler gezonden heeft om de joden te helpen het beloofde land te bereiken. Volgens Hagee was Hitler een door God gestuurde "jager", die de joden in Europa moest terugjagen naar het Heilige Land (het huidige Israël en de Palestijnse gebieden).

"Natuurlijk vind ik deze en andere opmerkingen zeer kwetsend en onverdedigbaar en daarom neem ik er afstand van", zo liet McCain in een verklaring weten. Ook maakte McCain duidelijk dat hij de kerk van Hagee nooit zelf bezocht.

Islam = antichrsitelijk
Dominee Rod Parsley hield dan weer een aantal felle anti-islamitische preken waarin hij de islam karakteriseerde als antichristelijk, zo meldt ABC. Volgens Parsley was de profeet Mohammed "de woordvoerder van een samenzwering van duivelse geesten".

McCain had begin dit jaar de steun van beide predikanten gezocht om z'n religieuze "geloofsbrieven" onder conservatief-christelijke kiezers te versterken. (afp/edp)
23/05/08 18u14
Elite Club Owner
Berichten: 1091
Lid geworden op: 26 jul 2006, 13:38
Locatie: Gent !!!

Bericht door dj_neo »

Toch ongelooflijk hoe de wereld zo afhankelijk kan zijn van een apenland. :)

Hopelijk kan Obama wat verandering brengen.
Armin van Buuren: "Trance expresses a universal feeling, a feeling of warmth and freedom. That’s why people lift their hands while dancing. For some reason the Netherlands have some artists who express that feeling, but actually it’s the Belgians who deserve all the credit. You guys smoothed the path for us years ago."
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Bericht door Nostalgie90 »

dj_neo schreef:Toch ongelooflijk hoe de wereld zo afhankelijk kan zijn van een apenland. :)

Hopelijk kan Obama wat verandering brengen.
Van de drup naar de regen zeker :mrgreen:
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Bericht door Nostalgie90 »

Tssss straffe dingen ... hetzelfde met gewone index en de belastingsschalen niet direct mee volgen!
Maar ja koopkracht, 2% van een paar duizenden €'s is natuurlijk meer dan 750€ dus voor sommigen is koopkracht werkelijk alleen maar een gevoel.
Laagste pensioenen slachtoffer van indexering
Minister van Financiën Didier Reynders en minister van Pensioenen Marie Arena gaan samen bekijken of ze geen oplossing kunnen uitwerken voor de gepensioneerden die deze maand minder dan vorig jaar op hun rekening gestort kregen omdat ze door de indexering van de pensioenen en het vakantiegeld in een hogere belastingschaal vallen. Dat is in de Kamer gebleken na vragen van Luc Goutry (CD&V) en Georges Gilkinet (Ecolo).

Overspoeld met vragen
Goutry en Gilkinet ontdekten dat deze maand heel wat gepensioneerden - vooral degenen met een laag pensioen - minder dan vorig jaar doorgestort kregen van de overheid. Mei is voor gepensioneerden traditioneel de maand dat het vakantiegeld wordt uitbetaald, maar de som van hun pensioen en dat vakantiegeld valt een pak lager uit dan in 2007. Heel wat gepensioneerden belden naar de pensioentoren met vragen om uitleg.

150 euro minder dan vorig jaar
Volgens Goutry kregen gepensioneerden met een gemiddeld pensioen van 900 euro in totaal ongeveer 150 euro minder dan vorig jaar. Door de indexering van de pensioenen en het vakantiegeld vallen de meesten immers in een hogere belastingschaal, waardoor netto uiteindelijk minder overblijft.

Correctie
In de Kamer erkende minister Reynders het probleem, al is nog niet duidelijk over hoeveel gepensioneerden het gaat. Hij beloofde wel een correctie door te voeren. Samen met Marie Arena gaat hij bekijken of de komende maanden of eind dit jaar eventueel een correctie kan worden toegepast op de ingehouden bedrijfsvoorheffing.

Vakantiegeld spreiden
Goutry vroeg zich af of de uitbetaling van het vakantiegeld in de toekomst niet beter over 12 maanden wordt uitgesmeerd. De CD&V'er vindt ook dat een indexering beter altijd meteen gepaard zou gaan met een indexering van de belastingschalen. Die indexering komt er nu altijd met een zekere vertraging.

Groen!-Kamerlid Wouter De Vriendt eist dat nu meteen iets gedaan wordt voor de gepensioneerden. Aangezien het om de laagste pensioenen gaat, moet niet gewacht worden tot bij de afrekening in 2010, meent hij. (belga/eb)
29/05/08 18u34
Respected Member
Berichten: 1702
Lid geworden op: 14 sep 2004, 12:44
Locatie: Gent

Bericht door lemant »

lol, ik wist echt niet dat je als gepensioneerde vakantiegeld krijgt ... hopelijk is dat binnen 30 jaar ook nog zo :?:
www.l3m4nt.blogspot.com
www.myspace.com/l3m4nt
"Zij vindt dat niet wijs, dancings enal"
Co-Admin
Berichten: 478
Lid geworden op: 18 mar 2005, 14:38
Locatie: O-VL, Erpe-Mere (Burst)

Bericht door Den Backer »

lemant schreef:lol, ik wist echt niet dat je als gepensioneerde vakantiegeld krijgt ... hopelijk is dat binnen 30 jaar ook nog zo :?:
Ja pensioensparen het zal nodig zijn.. De meeste hebben allemaal wel al een aanvullend systeem op hun gewoon pensioen denk ik.

Ik trek later al 3 soorten:

- gewoon
- aanvullend via bouwfonds
- aanvullend via privé (en voor belastingaftrek nu jaarlijks)


En mss binnenkort nog een 4de via zelfstandig in bijberoep, was deze week in de media. We betalen sociale lasten maar trekken er later dan niets van.


Wil wel eens weten wie er nog allemaal van wakker ligt ?
Afbeelding
Elite Club Owner
Berichten: 1169
Lid geworden op: 30 dec 2007, 21:32
Locatie: Berlin

Bericht door Dr. Poppers »

Den Backer schreef:
lemant schreef:lol, ik wist echt niet dat je als gepensioneerde vakantiegeld krijgt ... hopelijk is dat binnen 30 jaar ook nog zo :?:
Ja pensioensparen het zal nodig zijn.. De meeste hebben allemaal wel al een aanvullend systeem op hun gewoon pensioen denk ik.

Ik trek later al 3 soorten:

- gewoon
- aanvullend via bouwfonds
- aanvullend via privé (en voor belastingaftrek nu jaarlijks)


En mss binnenkort nog een 4de via zelfstandig in bijberoep, was deze week in de media. We betalen sociale lasten maar trekken er later dan niets van


Wil wel eens weten wie er nog allemaal van wakker ligt ?
Ik soms eigenlijk... Omwille van het feit dat ik nauwelijks wat aan mijn pensioen heb kunnen doen. 'k Heb er voor gekozen heb om het lekker moeilijk te doen; met artikels schrijven en af en toe een tentoonstelling organiseren, schep ik ook geen bakken poen hé. Arm maar cool ja, zo ga ik blijven haha! 8)
Ik kan alleen maar hopen dat die spulletjes in mijn kunstcollectie nog wat in waarde blijven stijgen, maar da's wel het laatste dat ik doe: de werken die ik nu bezit, verkopen...
My body is not a temple, it's an amusement park.
www.myspace.com/dr_poppers
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Bericht door Nostalgie90 »

Dr. Poppers schreef: Ik soms eigenlijk... Omwille van het feit dat ik nauwelijks wat aan mijn pensioen heb kunnen doen. 'k Heb er voor gekozen heb om het lekker moeilijk te doen;
Same here, trouwens ge zijt maar zo oud als ge U voelt ..... pensioenfondsen zijn het laatste jaar in waarde wat gezakt want ze volgen uiteraard de inflatie niet mee!

Ik heb gisteren naar Panorama gekeken, over de desinformatie waar de banken hun producten (fondsen etc... ) proberen aan de man te brengen en de risico's proberen te minimaliseren. Schrijnende zaken want instapkosten, uitstapkosten, migratiekosten en simulaties die enkel de winst laten zien bij uitzonderlijke resultaten.
Anonieme getuigenissen die verklaren dat jongere "productspecialisten" die fondsen, levensverzekeringen etc... aan de mensen hun been willen smeren, die uiteindelijk nadeliger zijn dan het gewone spaarboekje, die enkel op resultaat werken en van kantoor naar kantoor springen om de boel recht te trekken.

Ach pensioen ik lig er niet wakker van, de aftrek voor het pensioensparen gaan ze vroeg of laat ook wel aan morrelen en ze weten dan trouwens ineens hoeveel je opzij gezet hebt. Ik moet het nog eens bezien, ik hoor verschillende meningen daarover
Club Owner
Berichten: 782
Lid geworden op: 04 sep 2006, 12:30
Locatie: antwerp - belgium

Bericht door bouq »

dien aftrek van da pensioensparen jaarlijks is mooi meegenomen, maar zijde da dan uiteindleijk niet kwijt als ge wordt uitbetaald ?
.:: now .. locate the master control center of the body .. the human brain .. the mind ::.
Elite Club Owner
Berichten: 1289
Lid geworden op: 29 jan 2005, 17:27
Locatie: Mechelen!

Bericht door Trab »

Nostalgie90 schreef:Ik heb gisteren naar Panorama gekeken, over de desinformatie waar de banken hun producten (fondsen etc... ) proberen aan de man te brengen en de risico's proberen te minimaliseren. Schrijnende zaken want instapkosten, uitstapkosten, migratiekosten en simulaties die enkel de winst laten zien bij uitzonderlijke resultaten.
Anonieme getuigenissen die verklaren dat jongere "productspecialisten" die fondsen, levensverzekeringen etc... aan de mensen hun been willen smeren, die uiteindelijk nadeliger zijn dan het gewone spaarboekje, die enkel op resultaat werken en van kantoor naar kantoor springen om de boel recht te trekken.
Tja, de mensen kennen amper iets van financien he. Dat is een van de redenen waarom ik een master in finance ben gaan doen. Nu kan ik tenminste voor mezelf uitmaken hoe ik mijn geld moet beheren :P
Legendary Member
Berichten: 2411
Lid geworden op: 12 nov 2005, 20:45

Bericht door Nostalgie90 »

Mja de banken bellen ook zelf al eens rond voor bv een gesprek of reklame die ze je meegeven .... wie betaalt er nu 3% instapkosten voor een waarschijnlijk beperkt rendement. Schreeuwerige reklame over de resultaten van het jaar ervoor, en kleine lettertjes die de mensen meestal overslaan.
Ach er is veel geld mee verdiend, Dexia neemt ook nog een hoop personeel aan wss voor zulke "producten" te verkopen!
Btw wie krijgt er tegenwoordig nog reklame van leningen waar hij niet achter gevraagd heeft?
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten